• Обща Website

 • Дали L'Oréal работи тествания на животните?

  L'Oreal вече не  провежда тестования върху животните нито с един  от техните продукти нито с единствена съставка, навсякъде по света. L'Oréal не разрешава никакви други да го правят. В редки случаи, е допустимо, ако регулаторни органи изискват заради безопасността или регулаторните процеси. Разберете повече на: (http://www.loreal.com/csr-commitments/l%E2%80%99or%C3%A9al-answers/the-question-of-animal-testing).

 • Как мога да получа списък на съставките на продукта?

  Европейската комисия определи на козметичната индустрия, да напише всички съставки върху всеки продукт, за по-голяма прозрачност. Международната номенклатура на козметичните съставки (INCI) има за цел да балансира етикетиране на европейско ниво. Съставки са посочени на опаковките на продуктите в съответствие с имена INCI за да се превърнат в стандартизирани във всички европейски страни. Ако искате повече информация, моля, свържете се с консултант на купувачите на L'Oréal Paris Cosmetics на номер: 0800 0304 033 за Великобритания или 1800 818 673 за Ирландия.

 • Могат ли вашите опаковки да се рециклират?

  L'Oréal Paris се опитва да опрости тяхното опаковане на козметични и тоалетни  продукти, поставяйки  безопасността на своите клиенти над всичко друго. Опаковане на продуктите играе важна роля в защитата на продуктите. Нашите продукти се използват по такъв начин, да влизат в контакт с външните части на тялото, па тяхната опаковка трябва да  дава защита и да бъде безвредно на микробиологично и антиалергично ниво. Тъй като е премахването на PVC било проблематично през последните години, ние предприехме инициативи, като например замяната му с материали, които запазват нашите формули при задоволителни условия. Всичко на всичко, инициативи като тези намаляват  въздействието на нашите продукти върху околната среда. Важно е да се подчертае нашата загриженост за безопасността на потребителите. Нашите продукти се използват главно в баните, а понякога ги и децата използват. Когато стъкления продукт би се счупил, то би могло да доведе до наранявания; а пластмасови опаковки не представляват този вид риск. В допълнение, пластмасови опаковки могат да бъдат изгорени. С подходящите филтри, палене на пластмасови опаковки не представлява атмосферен проблем. Също така е важно да се отбележи, че транспортът на пластмасови опаковки, както икономически и екологично е ефективен в сравнение с транспорт на стъкло; Ето защо има по-малко въздействие върху околната среда в резултат на по-малко взискателния транспорт, което води до по-ниско потребление на енергия.

 • Дали използвате обработени или ретуширани снимки?

  Честно казано и при пълна прозрачност реклама е важна за нас. В момента имаме много строг етичен кодекс, и ние се стремим да гарантираме, че нашите визуални материали, не подвеждат на лош път или преувеличени реакции, който продуктът може да постигне и да са в съответствие със законите на Великобритания / Ирландия.

 • Можем ли да вярваме на рекламните ви твърдения?

  Честно казано и при пълна прозрачност реклама е важна за нас. В момента имаме много строг етичен кодекс, в който се казва, че ние винаги даваме вярно и точно описание и визуално представяне на нашите продукти и тяхното въздействие. Всички твърдения, които се използват в нашата реклама са напълно проучени, независимо оценени и одобрени преди показването пред публика.

 • Грижа за кожата

 • Как мога да постигна най-добрите резултати в потъмняване на кожата?

  '"Изберете лек  или средно-тонизиран продукт, който изглежда най-естественото. Преди да използвате продукта, измийте и търкайте кожата си с ръкавица или гъба за отстраняване на мъртвите клетки и по този начин  избегнете ефекта на лунички или ивици. Жените трябва да си бръснат краката си  12 часа преди да се приложи, за да се получи равномерен резултат. Нанесете продукта за тен равномерно  и с лека ръка. Използвайте по-малко продукт върху суха или твърда кожа, като нпр. на китките, коленете и лактите. Тези области абсорбират повече продукт. Пет или десет минути, след като се приложили продукта, разтривайте области като лактите и коленете с малко лосион да омекотите ефекта. Разтрийте лосион около ставите и гърба на ръката. Разтрийте лосион около глезените. След като нанесете продукта върху лицето и тялото, измийте ръцете си със сапун и вода, за да се избегне оцветяване на ръцете и избършете с влажна кърпа ходилата. Бъдете сигурни, че сте отстранили всякакви следи от продукта под ноктите си. След това вземете памучна вата за да нанесете продукта за тена на всяка ръка. За да  предотвратите петна по дрехите, изчакайте, докато продуктът напълно изсъхне, обикновено около 20 до 30 минути. По-голямата част от средствата за придобиване на тен не съдържат слънцезащитен крем и затова не защититават кожата ви от слънцето. Ако прекарвате време на открито, не забравяйте да прилагате слънцезащитни продукти с минимум SPF 15 (SPF), преди да си тръгнете.

 • Грижа за косата

 • Какви фактори влияят появата на пърхот?

  Много фактори могат да повлияят: хормонален дисбаланс, стрес, прекомерно изпотяване, неподходящо или прекалено агресивен шампоан, масаж на скалпа, резките температурни промени (особено през зимата, когато често влизате от студено в топло).

 • Пърхот засяга ли мъжете и жените еднакво?

  Да. Пърхотът засяга около 45% от населението, независимо от пола и расата.

 • Дали появата на пърхот зависи от възрастта или други фактори?

  Не, възрастта не се отразява на явяването на пърхот. От друга страна, външни фактори като стрес, замърсяване ... или вътрешни фактори, като себорея могат да разклатят микробен баланс и да ускорят цикъла на обновяване на кожата на главата причинявайки появата на люспи.

 • Какво мога да направя, за да получа най-доброто от шампоан?

  Следвайте тази рутина, при използването на шампоан:Косата трябва да бъде мокра. Сложете шампоан върху ръцете си и да го разпространете из косата. Нежно масажирайте скалпа с върховете на пръстите си в кръгообразни движения (не търкайте и не драскайте), и след това по цялата дължина на косата. Оставете шампоана в продължение на 2-3 минути преди изплакване.

 • Цвят за коса

 • След като приложа цвят на косата си, как мога да избегна, да се цветът не излива върху лицето и не остави петна?

  За да се избегне, да ви цвят не мръсне лицето, изчистете излишните продукти от кожата си с памук или гъба.

 • Може ли да се предотврати алергична реакция към боя за коса, и как може това да бъде избегнато?

  Кожни алергии към бои за коса могат да бъдат избегнати. Възможни реакции могат да бъдат открити чрез провеждане на тест на кожни алергии, както е указано, 48 часа преди да се използва продукта. Този тест прогнозира демонстрирането на  появата на алергични реакции (Кръстева и сътр., European Journal of Dermatology 2002 & 2005). Това е причината, поради която ние във всички наши продукти, ясно подчертаеваме важната информация за безопасност. ВАЖНО: бои за коса могат да предизвикат алергична реакция, която в редки случаи може да бъде сериозна. ТЕСТ на кожна алергия трябва да се направи 48 часа преди всеки път, когато искате да използвате този продукт. ДА НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА: Ако сте имали реакция на боя за коса. Ако ви е пострадал скалпа. Татуировка от черна къна: Ако някога сте имали татуировка от черна къна, дори и преди дълго време, най-вероятно ще станете алергични, и да това не забелязате. Не рискувайте. Никога не използвайте продукта, без да е направен 48 часа преди тест на кожни алергии. Купете продукта предварително, за да стигнете да НАПРАВИТЕ тест на алергия 48 часа преди употреба.

 • Дали са алергии към боя за коса обичаени?

  Не, те са много редки. Много хора са алергични към голям брой вещества, включително храни и натурални продукти. Точно обратното, реакциите на боя за коса остават изключително редки. Тези реакции могат да се появят при много малък брой хора, особено ако преди това са имали временна татуировка, татуировки от "черна къна".

 • Сигурни ли са цветовете за коса?

  Цветовете за коса са много старателно разследвани и безопасността на тяхната употреба многократно е потвърдена от независими учени и регулаторни органи. Клиентите ще могат да продължат да използват нашите цветове за коса с доверие, ако следват правилно инструкциите.

 • Съставки на продукта

 • Използвате ли Метилизотиазолинон (MI) в своите продукти?

  Сигурността на клиентите е основния приоритет на L'Oréal и ние използваме безопасни консерванти твърдо доказани. Всеки път, когато въпросът за консерванти съществува, групата, както и цялата индустрия, преоценява тяхната безопасност. Ето защо, ние сме активно решили през 2013 г., че вече няма да се използва метилизотиазолинон (MI) в продуктите, които остават върху кожата. Процесът на спирането на употребата на МI в тези продукти, приключил е по-рано тази година. В допълнение, L'Oréal не използва МI в които и да е  неговите хипо-алергични, детски или продукти за защита на слънце. Ние внимателно следим доклада за безопасноста за използване на МI, проведено от Европейската комисия. Този доклад ще ви помогне да се определи безопасната употреба на МI като консервант в козметични продукти за измиване на най-ефективния ниво на концентрация.

 • Използвате ли ендокринни диструптори в вашите продукти?

  Особено внимание се обръща на грижите които се отнасят до предполагаемите ендокринни дисруптори в козметиката. За дълго време ние изучаваме областта на ендокринната модулация и напълно сме е включили наред с други оценки на безопасността на съставки. Всички нови суровини се проверяват, както и тези, които са били използвани.

 • Използвате ли фталати в своите продукти?

  Ние започнахме да махваме фталати от своите продукти от 2007 г. насам. Махването е напълно завършено през 2010 г. за съществуващите портфейлни групи и систематично е прилагано за всички формули на нови придобивания на продукта.

 • Използвате ли пластмасови микро-гранули във вашите продукти?

  L'Oréal много сериозно разбира въздействие върху околната среда и опитва се да гарантира, че всички нейни продукти са най-добрите в класа на екологичния му профил. От 1995 г. имаме изследователска лаборатория, посветена на определяне на въздействието на нашата формула във водната среда. L'Oréal е решил да  отговори на опасенията за пластмасови микро-гранули и публично обеща да се премахнат всички полиетиленови микро-гранули от техните продукти до 2017 г. Премахването на някоя от съставките на продукта, е сложен процес. Изисква анализа и идентифицирането на жизнеспособна алтернатива, която може да задоволи много от критериите (в това число човека и безопасността на околната среда, ефективност, устойчиви източници на суровини, материали и общи разходи). Група търси естествени алтернативи  (например, минерални частици, плодови ями), които могат да осигурят същата ефикасността и безопасността, както и преди. Може също така да ви интересува  нашия цялостен профил на околната среда и ангажимент. До 2020 г. ние се ангажирахме да намалим влиянието върху околната среда с 60% в сравнение с 2005 година. Ние ще намалим емисиите на CO2 в абсолютно изражение с 60% и потреблението на вода за готова единица на  продукция и отпадъци на крайния продукт с 60% в сравнение с 2005 година. Ние ще мобилизираме екипите ни ежедневно подобряване на въздействието на нашите заводи и дистрибуторски центрове на околната среда. Ние също така  ангажирахме,  да не изпратим отпадъците на депониране и за намаляване на емисиите на CO2 на нашия транспорт с 20% на крайния продукт в сравнение с 2011.